Ongevallenverzekering

U kunt het verloop van uw leven niet plannen. Was het maar zo makkelijk. Zonder dat u het wilt of verwacht kan er iets gebeuren. Het leven brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. U kunt bijvoorbeeld tijdens het werk te maken krijgen met een voorval dat u letselschade bezorgd. Voor situaties als deze is er de ongevallenverzekering. Hierdoor weet u zeker dat u er niet alleen voor staat mocht er een ongelukkig voorval plaatsvinden waardoor u niet meer kunt werken of zelfs overlijdt.

Collectieve ongevallenverzekering
Er bestaat een collectieve ongevallenverzekering die door werkgevers afgesloten kan worden voor hun personeel. Tegenwoordig is het dan ook vaak zo dat een collectieve ongevallenverzekering deel uitmaakt van de secundaire arbeidsvoorwaarden. Een dergelijke verzekering biedt wel enkel en alleen een uitkering in de twee ergste rubrieken, te weten rubriek A en B. Vroeger was het de overheid die in grote delen van de kosten bij één van deze twee situaties tussenkwam, maar vandaag de dag is dat drastisch verandert. Een collectieve ongevallenverzekering is daarom niet langer een extraatje, maar bijna pure noodzaak geworden. Personeel dat fulltime actief is bij de werkgever in kwestie wordt de klok rond verzekerd. Personeel dat een parttime job heeft is alleen verzekerd tijdens de werkzaamheden en in het woon-werkverkeer. Eenzelfde verzekering wordt in scholen voorzien voor de leerlingen.

Ongevallen inzittendenverzekering
Wat veel mensen nog niet weten is dat er een bepaalde ongevallenverzekering eveneens als aanvulling kan gebruikt worden op dekking van de autoverzekering. Stel dat u een ongeval tegenkomt waarbij er zich verschillende passagiers in uw auto bevinden, dan zijn zij standaard niet verzekerd. Wanneer u een ongevallen inzittendenverzekering heeft is dat echter wel het geval. U dient zelf uit te maken in welke mate deze verzekering voor u al dan niet interessant kan zijn. Een ongevallen inzittendenverzekering is met andere woorden niet verplicht.