Lijfrenteverzekering

Een lijfrenteverzekering betekent in feite een verzekering van het lijf. Als u een lijfrenteverzekering afsluit dan ontvangt u een uitkering op een bepaalde datum. Deze datum is vastgelegd in de polis van de verzekering. Met de lijfrenteverzekering verzekert u uzelf voor een uitkering ineens of een periodieke uitkering. Hoeveel u ontvangt is vastgelegd in de polis en is gegarandeerd. U betaalt iedere maand een premie zodat u een bedrag opbouwd. De premie bouwt u op dat er voldoende vermogen is op het moment van de uitkering. U mag zelf weten hoe het uiteindelijk uitgekeerd wordt.

Waarom kiezen voor een lijfrenteverzekering?
Doorgaans wordt een lijfrenteverzekering gekozen om het pensioen aan te vullen. Het komt ook vaak voor dat men het pensioengat wil dichten met de verzekering. Een pensioengat komt voor als men bepaalde jaren niet gewerkt heeft of geen pensioen heeft opgebouwd. Een lijrenteverzekering is echter niet alleen bedoeld voor na het pensioen. U zou ook de opgebouwde waarde laten uitkeren op een datum voor uw pensioen. Dit geeft u de mogelijkheid om eerder te kunnen stoppen met werken als u dat wilt.

Voordelen van een lijfrenteverzekering
Een lijfrenteverzekering geeft u een bepaalde zekerheid omdat de uitkering gegarandeerd is vanaf een bepaalde datum. Voor ondernemers is het voordeel van een lijfrenteverzekering dat het buiten het vermogen van het bedrijf blijft. Hierdoor staat het geld los van de onderneming wat bepaalde voordelen heeft. U kunt zelf bepalen hoeveel u inlegd in de verzekering. De inleg bepaald echter ook voor een grote mate hoeveel u uiteindelijk ontvangt. Een lijfrenteverzekering kunt u aanpassen naar wat bij u past.