Fietsverzekering

Diefstal van fietsen is in Nederland helaas aan de orde van de dag al zal het in de ene regio meer voorkomen als in de andere regio. Iedereen die een nieuwe fiets koopt kan dan ook zeker overwegen om direct een fietsverzekering af te sluiten. De fietsverzekering biedt niet alleen dekking aan de financiƫle gevolgen van diefstal van de fiets maar kan ook dekking bieden aan schade die aan de fiets wordt opgelopen. Schade aan de fiets kan bijvoorbeeld ontstaan als gevolg van een aanrijding of als gevolg van vandalisme. Overigens is het ook mogelijk om voor een tweedehands fiets een verzekering af te sluiten en geldt dit niet alleen voor nieuwe fietsen. Mountainbikers en racefietsen kennen binnen de fiets verzekering vaak een aparte dekking.

Dekking fietsverzekering
Naast de fiets zelf kunnen ook eventuele accessoires worden meegenomen in de dekking van de fietsverzekering. De waarde van de accessoires wordt bij het afsluiten van de fiets verzekering dan bij de waarde van de aanschafprijs opgeteld. De premie zal dan ook over het totaalbedrag worden berekend. Met betrekking tot de dekking van een fiets verzekering kan er een onderscheid worden gemaakt tussen een dekking op grond van de aanschafprijs of op grond van afschrijving. Als de fiets bijvoorbeeld gestolen wordt, dan zal er bij een dekking op grond van de aanschafprijs een volledige vergoeding gedaan worden, maar als er gekozen wordt voor de dekking op grond van afschrijving dan zal er een gedeeltelijke vergoeding plaatsvinden. Als u kiest voor een fietsverzekering kies dan voor een verzekering via de aanbieders die vermeld zijn op deze website. Dan bent u er zeker van dat u een goedkope fietsverzekering hebt.

Er kunnen bovendien verschillende dekkingen worden geboden voor de fietsverzekering zoals alleen een diefstalverzekering of een fiets verzekering met dekking tegen diefstal en tegen schade. De premie van de fiets verzekering zal onder meer afhankelijk zijn van het soort dekking van de fiets verzekering. Uiteraard zal de premie ook kunnen verschillen bij de verzekeraars onderling, zodat het de moeite kan lonen de fiets verzekeringen van meerdere verzekeraars met elkaar te vergelijken. Voor het afsluiten van een fiets verzekering kan er door de verzekeraar een voorwaarde worden gesteld aan het gebruik van goedgekeurde veiligheidssloten.