Autoverzekering

De autoverzekeringen die worden aangeboden door de verzekeraars zijn niet allemaal hetzelfde. In de eerste plaats kan er al een onderscheid gemaakt worden tussen een aantal soorten autoverzekeringen. In de tweede plaats verschilt de premie van de autoverzekering niet alleen per soort verzekering, maar ook nog eens per verzekeraar. In dat opzicht is er dan ook voldoende aanleiding om voor het maken van een keuze voor een van de autoverzekeringen eerst eens de mogelijkheden met elkaar te vergelijken.

Soorten autoverzekeringen
De drie soorten autoverzekeringen, waar de consument meestal een keuze uit maakt zijn de WA autoverzekering, gedeeltelijk casco autoverzekering en de allrisk autoverzekering. Daarnaast zijn er nog een aantal speciale autoverzekeringen, die als zodanig worden aangeboden door de verzekeraars en dat zijn onder meer de oldtimerverzekering, cabrioverzekering en de bestelbusverzekering. Als je op dit moment al een autoverzekering hebt lopen, maar je denkt dat je teveel betaalt, dan kun je de mogelijkheid onderzoeken om over te stappen naar een andere verzekeraar. De WA verzekering is overigens de autoverzekering, die wettelijk verplicht is gesteld voor autobezitters en de meer uitgebreide verzekeringen worden al of niet afgesloten, waarbij de keuze onder meer bepaald wordt door de nieuwheid van de auto.

Keuze uit autoverzekeringen
De keuze uit autoverzekeringen is groot, maar kan dus al beperkt worden door voor een autoverzekering te kiezen, die aansluit bij de waarde van de auto. Kiezen voor de goedkoopste autoverzekering is niet altijd de beste keuze. Bij het maken van een keuze uit een van de autoverzekeringen is het handig om een aantal verzekeringen te hebben vergeleken, zodat de verschillen duidelijk naar voren komen. Een lage premie kan bijvoorbeeld ook bereikt worden door het eigen risico te gaan verhogen en zo zijn er tal van handige weetjes, die tot een prima keuze voor een van de autoverzekeringen kunnen leiden. Neem vooral ook even de moeite om meerdere offertes aan te vragen, want dat loont pas echt. De verschillen zullen dan pas echt duidelijk naar voren komen in de concrete offerte, die door de verzekeraar wordt getoond. Daarin worden de maandlasten autoverzekering getoond.