Particulier lenen

Met particulier lenen wordt het lenen bedoeld bij een niet commerciƫle kredietverstrekker met een vergunning. Dit is vooral interessant voor degenen die geen geld kunnen lenen bij de standaard kanalen. Om uiteenlopende redenen kan het gebeuren dat er een achterstand is geweest bij betalingen waardoor een kredietverstrekker met vergunning geen lening meer kan verstrekken.

Het voordeel van particulier lenen
Als u particulier geld leent dan kan het zijn dat u goedkoper uit bent dan bij een commerciƫle kredietverstrekker. Leent u bijvoorbeeld geld van familie of kennissen dan kunt u een rentepercentage afspreken die afwijkt van de norm. Een lager rentepercentage is alleen maar gunstiger voor u.

Als u een particuliere lening neemt van familie of vrienden dan kunt u ook een ruimere aflossingsperiode afspreken dan gebruikelijk is. Vooral als er vertrouwen is tussen beide partijen is er veel meer mogelijk dan bij een kredietverstrekker. Zo kunt u bijvoorbeeld afspreken om in het begin minder rente te betalen en later meer rente. Hetzelfde geld voor de aflossing.

Onderhandse lening
Als u zelf afspraken maakt over de voorwaarden van de lening is er sprake van een onderhandse lening. Door het direct contact tussen u en de geldgever is dat mogelijk. Er is geen tussenkomst van een notaris of bank noodzakelijk om een onderhandse lening te nemen. Het voordeel van een onderhandse lening is dat u de voorwaarden zelf op kunt stellen. Dit kan in uw voordeel werken.