All risk autoverzekering niet altijd raadzaam

Alle autobezitters in Nederland zijn verplicht minimaal een WA-verzekering voor hun auto af te sluiten. Met een WA-dekking zijn verzekeringsnemers alleen verzekerd voor schade aan derden. Schade aan de eigen auto komt voor de eigen rekening. Veel mensen kiezen voor een all risk verzekering (WA + casco). Deze dekking verzekert alle soorten schade, ook die van de eigen auto. Toch is een all risk verzekering niet altijd even raadzaam. In dit artikel leest u waarom.

Drie verschillende dekkingen autoverzekering
Bij een autoverzekering afsluiten kunt u kiezen uit drie verschillende soorten dekkingen: WA, WA + beperkt casco en WA + casco. U bepaalt zelf welke dekking u voor uw auto kiest. Een WA verzekering is in ieder geval verplicht. U bent dan alleen verzekerd voor schade aan derden. Eventuele schade aan uw eigen auto betaalt u zelf. Wilt u de WA verzekering uitbreiden met een beperkt casco dekking, dan bent u verzekerd voor onder andere diefstal, brand en aanrijdingen met dieren. De WA + casco dekking is de meest uitgebreide verzekering. U bent dan verzekerd voor alle soorten schade aan uw auto.

Soort dekking hangt af van dagwaarde en leeftijd auto
U kunt er voor kiezen om uw auto zo volledig mogelijk te verzekeren. Toch loont dit niet altijd de moeite. Het is aan te raden bij de keuze voor een soort dekking te kijken naar de leeftijd en de dagwaarde van uw auto. Is uw auto meer dan tien jaar oud, dan kunt u het best een WA verzekering afsluiten. De hogere premie voor een uitgebreidere dekking komt vaak niet meer overeen met de dagwaarde van uw auto. Is uw auto jonger dan tien jaar oud, dan is een WA + beperkt casco een uitstekende dekking. Heeft u een auto van maximaal vijf jaar oud, dan is een all risk verzekering zoals te vinden op allriskverzekering.net een aanrader. Zo houdt u uw autoverzekering betaalbaar.

Tags: , ,